menu
Word Lid
AED-toestellen in Temse
Op 1 december vond in AC De Zaat de officiële ingebruikname plaats van AED toestellen in Temse. Verspreid over groot-Temse werden er 10 AED-toestellen geplaatst.

Bij deze ingebruikname werd een spoedcursus gebruik AED gegeven waarbij meerdere verenigingen aanwezig waren. Er werd ook een oproep gedaan aan de verenigingen om bij de Brandweer aanvraag te doen voor opleidingen AED.


Sylvia Rombaut (Vlaams Belang) had in maart 2018 reeds aangedrongen voor de plaatsing van AED-toestellen. "Ik ben zeer verheugd dat ze eindelijk zijn geplaatst. Maar heb toch nog enkele bijkomende vragen. Worden er snelcursusen AED worden georganiseerd voor geïnteresseerde inwoners?  Kan er worden ingeschreven op EVapp? (Bij een noodoproep krijgen vrijwilligers die zijn aangesloten bij EVapp een bericht via de app of sms. Bij een melding van een hartstilstand worden vrijwilligers het dichtst in de buurt van het slachtoffer verwittigd. Zij zijn dikwijls sneller ter plaatse dan ambulance, want elke minuut telt.) Zijn er bedrijven die beschikken over een AED en kunnen deze worden opgenomen op de kaart met beschikbare AED-toestellen?

Schepen Hugo Maes bevestigde dat er cursussen zullen worden gegeven indien verenigingen daarom vragen. Het inschrijven op de EV-app vereist eerst een goedkeuring van FOD Volksgezondheid, maar dit wordt zeker bekeken. De beschikbare AED-toestellen van bedrijven op de kaart plaatsen ligt moeilijk, aangezien deze niet op publiek toegankelijke plaatsten hangen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF