menu
Word Lid
DIFTAR in Temse

Op de gemeenteraad van 26 augustus werd het diftar systeem voor Temse goedgekeurd. 3 van onze 4 gemeenteraadsleden keurden dit systeem goed.
Sylvia Rombaut onthield zich omdat het slot gratis moet zijn ipv 25€ te kosten, uit schrik voor meer zwerfvuil en er te weinig sociale correcties.

Naar aanleiding van een klacht die een inwoner van Sint-Niklaas dreigt neer te leggen tegen MIWA betreffende het niet correct wegen en factureren van de grijze containers, waarmee Temse dus in januari zal starten en waarbij we dus per kilo restafval zullen gaan betalen (DIFTAR), kon men in de krant vernemen bij monde van de perswoordvoerder MIWA dat het gewicht dat men meet afgerond wordt op een halve kilo, naar boven of beneden.
Daarom drong raadslid Tim Stevelinck er de gemeenteraad van 30 September op aan dat de gemeente Temse ervoor zou pleiten bij MIWA dat het correct gemeten bedrag ook exact het bedrag zou moeten zijn dat gefactureerd wordt aan onze inwoners.
Het antwoord bij monde van schepen Hugo Maes (CD&V): “de meetapparatuur op de vrachtwagens wordt regelmatig gecontroleerd en geijkt en het systeem is niet precies genoeg om tot op de gram te wegen. Het zal een beetje de bluts met de buil worden, soms in uw voordeel, soms in uw nadeel”
Voor Vlaams Belang Temse is dat merkwaardig, aangezien de MIWA-weegschalen klaarblijkelijk wel precies genoeg meten om te bepalen wanneer men naar boven of naar onder zal bijstellen, maar het facturatie-systeem is niet flexibel genoeg opdat het correct gemeten gewicht ook precies het gewicht zal gaan zijn dat op uw factuur wordt aangerekend. Wie dus pech heeft kan gemakkelijk al snel enkele kilo’s teveel gaan betalen. En voor kilo’s die niet bestaan willen we niet betalen uiteraard.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF