menu
Word Lid
Geluidsarm vuurwerk

In Temse hebben we sinds het aantreden van het nieuwe schepencollege een schepen van Dierenwelzijn. Sylvia Rombaut (Vlaams Belang) greep deze kans dan ook onmiddellijk aan om meer aandacht te vragen voor het dierenwelzijn: “Hopelijk worden er tijdens deze legislatuur eindelijk ook echt maatregelen worden genomen in het belang van onze dieren.

Vorige legislatuur vroeg ik al een Centraal Meldpunt om alle soorten meldingen ivm dieren te kunnen plaatsen: verloren dieren, gevonden dieren, dode dieren…Ik wacht nog steeds op dit meldpunt.” Ze vroeg ook bijkomend om het vuurwerk aan banden te leggen, door geluidsarm vuurwerk te gebruiken. “Met Temse in de Wolken zou het bestuur hier al het goede voorbeeld moeten geven. Sommige soorten vuurwerk halen 160 decibel, dat is 20 decibel boven de pijngrens. Dit geldt zowel voor huisdieren als voor wilde dieren en boerderijdieren. De dieren lopen verward weg door de paniekreactie, ze verdwalen en het kan zijn dat er daardoor ongelukken gebeuren. Elk jaar opnieuw lopen er dieren verloren of raken ze gewond.”
De burgemeester antwoordde zeer kort: “ In Temse mag er enkel vuurwerk worden afgestoken tussen 00u en 01u, maar we nemen dit mee in de besprekingen”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF