Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Overlast Waesmeer

Overlast Waesmeer
Lokaal @ Vlaams Belang

Het is en blijft een probleem: de overlast op het Waesmeer.
Dit punt werd meermaals door Vlaams Belang op de agenda geplaatst o.a. in de gemeenteraad van 26 mei 2014, 28 november 2016 en 30 januari 2017.
Bewoners hebben ook meermaals klacht neergelegd bij de politie, of petities ingediend bij de burgemeester of TV-Oost hierover geïnformeerd.
Het gaat hier over klachten als foutparkeerders (nadat de parkeerwachters zijn vertrokken), tromgeroffel dat meer dan één uur duurt, lawaaierige rokers, overvolle afvalcontainers en bij stormweer de afval die zich her en der verspreid. Dit alles mochten wij vernemen van meer dan één bewoner.

Reden genoeg voor Annemie Muyshondt om de burgemeester te interpelleren op de gemeenteraad over deze problematiek. De burgemeester bevestigde dat het gesprek reeds had plaatsgevonden en dat er enkele oplossingen werden aangereikt. De overdreven snelheid zal worden aangepakt door de plaatsing van bijkomende verkeersdrempels. Er zal een project worden opgestart om de geluidsoverlast te minimaliseren. Er zal ook meer parkeergelegenheid worden gecreëerd en meer parkeerwachters worden ingezet. Er wordt ook bekeken of er geen camera’s zullen worden geplaatst. Op de afvalcontainers zal meer toezicht worden gehouden. Na enige tijd zal er dan een plaatsbezoek plaatsvinden met uitgebreide evaluatie van de genomen maatregelen. Indien nodig zullen er dan nog bijkomende maatregelen worden getroffen.