menu
Word Lid
Subsidies voor carnavalsverenigingen

Als carnavalist in hart en nieren vroeg Sylvia Rombaut op de gemeenteraad van 26 januari 2018 het college om de toelage voor carnaval op te trekken naar 30 000 €. Dit om ook de carnavalsverenigingen te kunnen ondersteunen,daar een loods er niet zit aan te komen.
Dit werd besproken op het college van 5 maart en werd NIET goedgekeurd om budgettaire redenen.
Wij betreuren dit ten zeerste en vrezen dat er veel verenigingen in problemen kunnen komen zonder loods of toelage.

Punt op aanvraag Sylvia Rombaut:

Vorig jaar meldde ik u het belang van een carnavalsloods om het bestaan van carnaval te kunnen verzekeren. Daar dit er niet zit aan te komen, doe ik u het volgende voorstel:

De comités ontvangen een jaarlijkse toelage, samen maakt dit een budget van 11 093 euro.
Graag zou ik het budget zien worden opgetrokken naar 30 000 euro. De overige 18 907 euro zou ik zien worden verdeeld over de carnavalsverenigingen. Zoals ik vorig jaar al aanhaalde is het huren van een loods op de privémarkt zeer duur en moeilijk te vinden. Als we willen dat er in elke gemeente van Temse carnavalsstoeten blijven bestaan, moeten niet enkel de comités worden ondersteund, maar ook de groepen. Zij vormen immers de stoet.

De verdeling hiervan kan bv volgens enkele voorwaarden en verdeelsleutels zoals bij sportverenigingen.
Voorwaarden zouden kunnen zijn: ongevallenverzekering,min 1 evenement/jaar organiseren, min 1 carnavalstoet in groot-Temse, min 75% leden uit groot-Temse,...
Verdeelsleutel: aantal leden, aantal stoeten in groot-Temse, aantal evenementen,...

Antwoord Burgemeester: Temse doet buiten deze subsidie ook volgende zaken voor carnaval: bekostiging publiciteit nieuwe omroeper, betaling verzekering, gratis gebruik vergaderruimte, bekostiging prinsaanstellingen, gratis gebruik kopieerapparaat. Maar wij nemen u voorstel mee naar volgend schepencollege op 5 maart.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF