Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / VB Temse lanceert potentieel levensreddend voorstel

VB Temse lanceert potentieel levensreddend voorstel
Lokaal @ Vlaams Belang
VB-Temse deed volgend potentieel levensreddend voorstel op de gemeenteraad van 30 augustus 2021, de meerderheid onderzoekt op welke manier het eventueel geïmplementeerd kan worden, mogelijk i.s.m. andere gemeenten/provincie. We zijn verheugd dat men dit ernstig wil bekijken.
Hieronder een uittreksel van de vraag:

"Gele doos kan levens redden"

"Sinds kort kan een eenvoudige gele doos levens redden. Verscheidene gemeenten (21 Kempense gemeenten, maar onder meer ook Gent, Evergem en, op voorstel van het Vlaams Belang, Leopoldsburg) bezorgen de zelfstandig wonende 65-plussers, inwoners met chronische medische problemen of met een beperking namelijk gratis een gele brooddoos.In de doos stoppen deze inwoners een formulier of een boekje met hun medische informatie, belangrijke contactgegevens, info over hun medicijnen, eventuele allergie├źn, enz. De doos bewaren ze in de koelkast. De gebruikers kleven ook een bijbehorende blauwe sticker aan de binnenkant van hun voordeur zodat hulpverleners weten dat ze een gele brooddoos met cruciale persoons-, contact- en medische gegevens bezitten. Door de doos op een uniforme plaats te bewaren: in de koelkast, vinden de hulpverleners ze onmiddellijk en sparen ze kostbare tijd uit. In een noodsituatie zijn de bewoners immers mogelijk niet meer in staat deze belangrijke informatie te geven.

Onze vraag: Is onze gemeente bereid om deze levensreddende gele doos gratis aan te bieden aan onze 65-plussers en inwoners met een beperking of chronische ziekte?"


Annemie Muyshondt Fractievoorzitter"
#VB #Temse